שיווי משקל

המסע לעבר האיזון בחיים

"יש לו ריח יש לו טעם של ים" - מתכון למוס המנגו שהטריף את האי

"יש לו ריח יש לו טעם של ים" - מתכון למוס המנגו שהטריף את האי

אחרי כל הפוסטים על משמעות החיים,
על החלטות וחלומות,
חשבתי לגוון במשהו קליל יותר,
כי אם כבר יש קונדיטורית בבלוג,
אז שיהיו קצת מתכונים 🙂

אני שמחה להציג את מתכון הדגל שהגשתי בזנזיבר, מעודן שקצר שבחים מכל מי שטעם אותו, מקומיים ותיירים כאחד.

מתכון מפנק לקינוח טרופי:
מוס מנגו ופסיפלורה טרייה על בסיס קרמבל קשיו

קודם כל מכינים את הקרמבל

מה צריך?
100 גרם (1 כוס) אגוזי קשיו
100 גרם (1 כוס) קמח
100 גרם (½ כוס) סוכר
100 גרם חמאה

איך מכינים?
1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
2. מניחים במעבד מזון אגוזי קשיו וקמח וטוחנים, מוסיפים חמאה וסוכר ומעבדים שוב לפירורים (להיזהר שלא לערבב מידי והפירורים יהפכו לבצק!)
3. מפזרים שכבה שווה על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש כ- 10 דקות, עד שמשחים, דואגים לערבב כל כמה דקות ומוודאים שהקרמבל נאפה באופן אחיד.
4. מוציאים מהתנור, מפרידים את הפירורים עם כף עץ ומניחים להצטננות.

עכשיו מכינים את המוס

מה צריך?
מנגו גדול קלוף, טחון למחית ומסונן היטב, או, לחילופין 300 גרם מחית מנגו
200 גרם (1 כוס) סוכר
6 ביצים בינוניות
170 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

איך מכינים?
1. טורפים היטב בקערה ביצים וסוכר.
2. מחממים בסיר את מחית המנגו עד שמתחיל לרתוח.
3. שופכים את מחית המנגו על תערובת הביצים, טורפים היטב, מחזירים לסיר וטורפים באופן אחיד ורציף עד שהתערובת מסמיכה ומתחילה לבעבע.
4. מעבירים את התערובת לקערה ומערבבים מידי פעם עד שמצטנן.
5. מוסיפים את את החמאה בהדרגה ומערבבים היטב בכל הוספה עד לקבלת מרקם אחיד.
6. מקציפים את מיכל השמנת עד לקבלת קצפת יציבה.
7. מוסיפים לתערובת המנגו בתנועות קיפול עדינות.

מרכיבים את הכוסות

1. מסדרים 10 כוסות הגשה על מגש ומפזרים שכבה של קרמבל בתחתית כל כוס.
2. מזלפים מוס מנגו.
3. שומרים במקרר עד להגשה.
4. מקשטים כל כוס בפסיפלורה טרייה, ריבועי אננס, כדורי אבטיח או כל פרי אחר ומגישים.

טיפ מהקונדיטוריה: קינוח מוס הוא הכי טעים כשהוא קר, לכן, כשרוצים להגיש מוס כקינוח חשוב לתכנן בזמן ולהכין את הקינוח לפחות יום מראש. כך שיהיה לו זמן להתקרר כמו שצריך.

אם החלטת להכין את הקינוח אני יותר מאשמח לקבל תמונה!

ואם מעניינים אותך עוד טיפים ומתכונים מעולם הקונדיטוריה, אני מזמינה אותך להירשם לרשימת התפוצה שלי:
"סודות מהקונדיטוריה"

שיהיה סוף שבוע מתוק,
רות

דילוג לתוכן