שיווי משקל

המסע לעבר האיזון בחיים

קינוחים באי טרופי
המליבו מלבי

קינוחים באי טרופי

אחרי שבוע של התאקלמות בביתנו החדש, ויום נוסף של רכישת ציוד בסיסי וחומרי גלם, נכנסתי להכיר את המטבח המקומי, כי בכל זאת, הרי לשם כך התכנסנו. מוצרי אפייה וקינוחים איכותיים אינם שכיחים בזנזיבר. אני מניחה שלאקלים החם, חומרי הגלם ה(לא) זמינים ולבעיות הרבות באספקת החשמל הסדירה יש קשר לכך. ואולי אין, כי פשוט אף אחד לא ניסה.

החלטתי בכל זאת לנסות, מקסימום אצליח ????

את יומי הראשון התחלתי בקבלת פנים מקומית – מחסור בחשמל שנמשך לאורך כל היום. הייתי כל כך להוטה להתחיל שעברתי על כל ספר המתכונים שלי בחיפוש קדחתני אחר קינוח שאני יכולה להכין עם חומרי גלם פשוטים יחסית, ללא חשמל ועל בסיס הציוד הקיים. ואז מצאתי אותו – מלבי!

כן, מלבי, "קינוח הרחוב" של הערים העתיקות בישראל, זה שאנחנו בקושי שמים לב אליו, בכוס בר יפה ועם סירופ שיש לו טוויסט, יכול להיות מצויין כקינוח מרענן ומרשים בבר מסעדה על החוף. וכל הציוד הנדרש בשביל להכין אותו כולל: סיר, קערה, מטרפה וכוסות!

המליבו מלבי

האמת שיצא כל כך טעים ויפה והבטחתי לשתף פה גם קצת מתכונים – אז קבלו אותו במתכון נעים ולא מסובך לקינוח מרשים וטעים

את הקינוח מומלץ להכין כמה שעות לפני ההגשה כדי שיתקרר כראוי

המתכון שלי למלבי משובח

לקרם המלבי

  • 400 גרם (1 פחית) חלב קוקוס
  • 400 גרם (או פשוט למלא את הפחית הריקה של חלב הקוקוס) חלב
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • רבע כפית מחית וניל
  • 60 גרם (6 כפות קורנפלור
  • 100 גרם (חצי כוס) מים

לסירופ

  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 100 גרם (חצי כוס) מים
  • 5-10 טיפות מי ורדים
  • צבע מאכל אדום – לא חובה

לקישוט

קוקוס טחון או פיסטוק קצוץ

איך מכינים?

קרם המלבי

  • מוזגים לסיר את שני סוגי החלב, הסוכר והווניל ומחממים לסף רתיחה.
  • בינתיים מערבבים בקערה קורנפלור ומים.
  • שופכים חצי מהכמות שבסיר לתוך קערת הקורנפלור, מערבבים במרץ ושופכים חזרה לאת כל התערובת לסיר.
  • מחזירים את הסיר לאש וממשיכים לערבב היטב עד שכל הקרם מסמיך לגמרי.
  • מעבירים במהירות לכלי מזיגה.
  • מוזגים את הקרם לכוסות באופן שווה, מניחים להצטנן ומעבירים למקרר עד להגשה (רצוי לכסות את הכוסות בניילון נצמד כדי שלא יווצר קרום).

סירופ

  • בסיר קטן מניחים סוכר ומים ומביאים לרתיחה.
  • מכבים את האש, מוסיפים תמצית מי ורדים לפי הטעם (לא להגזים, יש לה טעם מורגש ביותר) ומעט צבע מאכל.
  • מעבירים לצנצנת לצינון ואחר כך למקרר עד להגשה.

הגשה

  • ממש לפני ההגשה (ולא רגע לפני) מוציאים את הכוסות מהמקרר, מזלפים סירופ ומגישים.
  • אם רוצים, מפזרים קוקוס טחון ופיסטוק קצוץ.

טיפ מהקונדיטוריה:

אם את מעדיפה את הקינוח ללא מוצרי חלב בכלל, אני ממליצה להחליף את חלב הקוקוס בקרם קוקוס (שמכיל אחוזי שומן גבוהים יותר) ואת החלב במים.

בתיאבון!

רות

נ.ב.

אם אהבת את המתכון, והיית רוצה לקבל ממני מתכונים נוספים, או טיפים על קונדיטוריה באופן כללי, זה באמת קצת פחות קשור לבלוג הזה ולנסיעה המשפחתית שלנו לזנזיבר, אבל בהחלט אפשרי! ניתן להירשם לרשימת התפוצה שלי - "סודות מהקונדיטוריה" - ולקבל עוד מתכונים כאלו וטיפים נוספים. אם זה מעניין אותך, לחיצה כאן תיקח אותך לעמוד ההרשמה.

דילוג לתוכן